29.10.2024
Телеканал NTD

У Бразилії придумали, як проводити масове тестування на коронавірус

У Бразилії придумали, як проводити масове тестування на коронавірус

У лікарні Сан-Паулу створили перший у світі генетичний тест на коронавірус, який можна застосовувати масово. Він..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У лікарні Сан-Паулу створили перший у світі генетичний тест на коронавірус, який можна застосовувати масово. Він дає змогу одночасно перевірити зразки понад 1500 пацієнтів.

Лікарі міської лікарні імені Альберта Ейнштейна розробили тест на основі так званого механізму NGS, який зазвичай використовують, щоб розшифровувати послідовність генів.

[Крістовам Лінс Ногейра, дослідник]:
«Ми розробили першу у світі методику, що використовує NGS для тестування на коронавірус. Припускаємо, що цей метод можна буде застосовувати в більших масштабах, і він буде значно ефективнішим».

Поки, щоб отримати результати цього генетичного тесту, треба приблизно 48 годин. Однак науковці намагаються зменшити тривалість очікування. Водночас його точність становить майже 100%.

[Клаудіу Терра, дослідник]:
«Упевнений, що ця технологія має великий потенціал для країни й уряду. Вона допоможе визначити рівень поширеності вірусу в Бразилії».

Бразилія — лідер у Латинській Америці за кількістю хворих на COVID-19. Але лікарі вважають, що ця чисельність може бути більшою, якщо тестувати ще масштабніше.

Учені хочуть зробити технологію доступною й для інших країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Бразилії придумали, як проводити масове тестування на коронавірусМедичні гаджети — один із головних трендів CES-2024Samsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: