26.01.2024
Телеканал NTD

Дослідження: у приматів, які перехворіли на COVID-19, виробляється імунітет

Дослідження: у приматів, які перехворіли на COVID-19, виробляється імунітет

Два дослідження на макаках резусах у США вперше науково показали, що у відповідь на новий коронавірус..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Два дослідження на макаках резусах у США вперше науково показали, що у відповідь на новий коронавірус в організмі може вироблятися імунітет. Учені кажуть, що це добра новина для науковців, які зараз у всьому світі розробляють вакцину.

Дослідники заразили дев’ятьох мавп.

[Ден Баруш, дослідник]:
«У першому дослідженні ми побачили, що в макак резусів, заражених коронавірусом, розвивалася вірусна пневмонія. Потім вони видужували. Далі ми знову направили на них вірус, та цього разу вони були під захистом. Ці дані показують, що до вірусу виробляється природний імунітет».

У другому дослідженні вчені розробили кілька прототипів вакцини, щоб зрозуміти, як організм мавп захищається від коронавірусу.

[Ден Баруш, дослідник]:
«У мавп, яким ввели ці вакцини, виробилися антитіла, зокрема такі, що нейтралізують. І вони не захворіли на COVID-19».

Учені також перевіряють на тваринах вакцини, які нині розробляють для серійного виробництва.

[Ден Баруш, дослідник]:
«Ми й далі проводитимемо дослідження на тваринах, щоб зрозуміти типи імунних реакцій, необхідних для захисту. Ми також перевіряємо вакцини, які готують до масштабних клінічних досліджень».

Водночас дослідники зазначають, що поки немає жодної гарантії, що такий самий імунітет виробляється у відповідь на вірус у людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дослідження: у приматів, які перехворіли на COVID-19, виробляється імунітетМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ Дубаї корали вирощують по-новомуЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: