20.02.2024
Телеканал NTD

Тайванські лікарі віртуально навчаються лікувати хворих на коронавірус

Тайванські лікарі віртуально навчаються лікувати хворих на коронавірус

У лікарні Тайбея доктор Ке Жианьюй навчається лікувати пацієнтів із COVID-19. Для цього йому досить надіти..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У лікарні Тайбея доктор Ке Жианьюй навчається лікувати пацієнтів із COVID-19. Для цього йому досить надіти гарнітуру віртуальної реальності й не потрібно контактувати зі справжніми хворими. Це дає змогу безпечно набути потрібних навичок.

[Ке Жианьюй, головний лікар відділення швидкої допомоги]:
«Відчуваю велику напругу, коли треба лікувати пацієнтів із COVID-19, бо вакцини чи ефективних ліків проти цієї хвороби наразі немає. Ми можемо лише намагатися себе убезпечити».

Ке боїться заразити сім’ю й тому працює в постійній тривозі. А під час віртуального навчання він спокійно звикає до правильних дій, доводячи їх до автоматизму.

[Ке Жианьюй, головний лікар відділення швидкої допомоги]:
«Ця система навчання допоможе мені ліпше лікувати, зосереджуватися на діагностиці чи виборі ліків. Відійдуть турботи про те, що я забув про рукавички чи неправильно надів маску».

Систему віртуального навчання розробив тайванський виробник смартфонів HTC і медичний фонд Цзи Цзі.

[Ян Гоуден, директор відділення швидкої допомоги]:
«Найбільша перевага в тому, що не потрібен викладач. Студентам просто треба знати, як користуватися цією системою, а вона і є вчитель. Навчатися можна будь-коли. Також два або три студенти мають змогу одночасно лікувати одного віртуального пацієнта».

Віртуальна система навчає правильно одягати й носити захисний костюм та інші засоби, а також безпечно тестувати пацієнта на коронавірус.

На Тайвані дуже мало заражених COVID-19, бо влада вчасно відреагувала на епідемію й вжила заходів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайванські лікарі віртуально навчаються лікувати хворих на коронавірусНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: