30.09.2024
Телеканал NTD

Президент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс

Президент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс

Президент Південної Кореї заявив, що його уряд відкритий для переговорів із лікарями-стажистами. Він уперше з початку..

Дата завантаження: 2024-04-30

video

Президент Південної Кореї заявив, що його уряд відкритий для переговорів із лікарями-стажистами. Він уперше з початку страйку висловив бажання шукати компроміс.

Водночас Юн Сок Йоль звинуватив критиків медичної реформи в тому, що ті не пропонують жодних інших розумних рішень.

Раніше уряд оголосив, що з наступного року планує збільшити кількість студентів медичних вишів. Нинішня квота — трохи більше ніж 3000 студентів. Її хочуть підвищити на 2000 місць. Це і спричинило протест лікарів-початківців.

[Юн Сок Йоль, президент Південної Кореї]:

«Якщо вони хочуть довести, що не можна аж так збільшувати квоти, то мають запропонувати рішення, яке б спиралося на наукові дослідження, а не страйкувати всім колективом. Якщо ви запропонуєте більш правильне та розумне рішення, ми можемо обговорювати його, скільки захочете».

Юн попросив у людей вибачення за незручності, спричинені звільненням лікарів-стажистів. Президент звинуватив медиків у тому, що вони ставлять свої інтереси вище за громадську охорону здоров’я. Він навіть назвав їхній страйк загрозою для суспільства.

[Юн Сок Йоль, президент Південної Кореї]:

«За останні 27 років жоден попередній уряд не зміг провести медичну реформу й підвищити квоти, хоча це підтримує 90 % громадян Південної Кореї. Попередні адміністрації вступали в битву дев’ять разів і дев’ять разів її програвали. Це посилило медичний картель лікарів. Країна не має права на ще одну невдачу в проведенні медичної реформи».

Юн заявляє, що країні зі стрімким старінням населення бракує медиків. На 1000 осіб припадає менш як троє лікарів. Це один із найнижчих показників серед країн із розвиненою економікою.

Уряд хоче, щоб до 2035 року лікарів побільшало на 15 000. Президент, як і раніше, наполягає на тому, що медичні виші мають набирати більше студентів.

Лікарі-стажисти заявляють, що спочатку треба поліпшити їхні умови праці. Вони також заявляють, що план уряду призведе до того, що якість освіти погіршиться.

У лікарів у Південній Кореї одна з найвищих зарплат у світі. Якщо медиків стане більше, то оплата праці може стати меншою.

Лікарів-початківців підтримали професори-медики. Наприкінці березня вони теж почали масово звільнятися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинКанада обмежить час роботи для іноземних студентівДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: