30.12.2024
Телеканал NTD

Австралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей

Австралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей

Авіаудар Ізраїлю став причиною загибелі групи із семи іноземних волонтерів у Секторі Гази. Прем'єр-міністр Австралії підтвердив,..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Авіаудар Ізраїлю став причиною загибелі групи із семи іноземних волонтерів у Секторі Гази. Прем’єр-міністр Австралії підтвердив, що серед загиблих була громадянка його країни Лалзавмі Франком. Також палестинські медіа, які контролює ХАМАС, написали, що через авіаудар загинули також громадяни Польщі, Великої Британії та один палестинець.

Усі вони були членами Світової центральної кухні — некомерційної організації, яка доставляє харчі після стихійного лиха.

[Ентоні Албаніз, прем’єр-міністр Австралії]:

«Працівникам гуманітарних організацій і тим, хто виконує гуманітарну роботу, а також усім безневинним цивільним особам має бути забезпечено захист. Австралія зайняла дуже чітку позицію, підтримуючи стійке припинення вогню».

Ізраїльські військовики заявили, що проводять ретельне розслідування на найвищому рівні, щоб зрозуміти обставини трагічного інциденту. Він стався у місті Дейр-ель-Балах, що в центрі Сектора Гази.

Працівники гуманітарної організації їхали двома автомобілями з логотипом Світової центральної кухні. І, як повідомляють, вони координували свої дії з ізраїльськими військовиками.

Водночас військові літаки Ізраїлю завдали ударів по посольству Ірану в Сирії. Тегеран заявив, що, як наслідок, загинули семеро військових радників, зокрема три старші командири.

Ціллю, за даними іранських державних медіа, був командир високого ранку «Корпусу вартових ісламської революції» Мохаммад Реза Захеді. Він був старшим командиром елітного іранського підрозділу «Кудс».

Посол Ірану в Сирії заявив, що відповідь Тегерана буде «жорсткою». Міністр закордонних справ Сирії осудив напад.

Ізраїль посилив удари в Сирії по іранській гвардії та по угрупованню «Хезболла», яке має підтримку Тегерана.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: