29.02.2024
Телеканал NTD

Місяцехід випробували на вулкані Етна

Місяцехід випробували на вулкані Етна

Не Місяць і не Марс стали полігоном для випробувань цього космічного ровера. Схожі екстремальні умови знайшли..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Не Місяць і не Марс стали полігоном для випробувань цього космічного ровера. Схожі екстремальні умови знайшли на сицилійській Етні. Це найбільший діючий вулкан Європи.

[Бернгард Водемаєр, співробітник Німецького аерокосмічного центру]:
«Ми обрали гору Етна, бо ця місцевість схожа на поверхню Місяця або Марса».

Космічну техніку тестують на висоті 2600 метрів. Тут майже постійно дмуть сильні вітри. Роверами керують дистанційно. Так само робитимуть і в реальних умовах.

[Максимілайн Дурнер, співробітник Німецького аерокосмічного центру]:
«Наше завдання — маніпулювати наповненими зразками або порожніми ящиками, а також камінням. Моя місія — шукати зразки й ділити їх на частини, а також шукати ящики та посадковий модуль».

Ровер оснащено маніпуляторами для захоплення зразків, а також стереокамерою. Також він має функцію зворотного силового зв’язку. Тобто астронавт зможе відчути все, що відчуває робот, наприклад щільність і вагу порід.

Фахівці випробовують апарат в умовах, наближених до реальних, щоб виявити та виправити всі слабкі сторони.

Місяцехід створили співробітники Німецького центру авіації та космонавтики. Проєкт підтримує Європейське космічне агентство.

Такі ровери працюватимуть не лише на інших планетах, а й на Землі — там, де людям перебувати небезпечно чи складно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Місяцехід випробували на вулкані ЕтнаВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Приватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CESЗ олії — біопальне: новий завод у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: