19.08.2024
Телеканал NTD

Біженець побудував у таборі в Кенії сонячну електростанцію

Біженець побудував у таборі в Кенії сонячну електростанцію

Ось така маленька сонячна електростанція забезпечує енергією 200 магазинів та інших комерційних закладів у таборі «Какума»..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ось така маленька сонячна електростанція забезпечує енергією 200 магазинів та інших комерційних закладів у таборі «Какума» в Кенії. Тут мешкають біженці з ДР Конго. Заснував електростанцію один із них.

Васко Хамісі приїхав сюди 12 років тому. Сидіти склавши руки не хотілося.

[Васко Хамісі, засновник електростанції]:
«Я зайнявся зеленою енергетикою, бо коли приїхав, з електроенергією тут була велика проблема».

Конголезець зібрав пожертвування та заснував власну компанію. У ній працює десятеро осіб, переважно біженці.

Доступ до електроенергії допомагає підприємцям розвивати бізнес.

[Бітішо Тусамбе, підприємниця]:
«Оскільки електроенергія постачається стабільно, я купила холодильник. Продаю холодні напої та воду. Також роблю на продаж свіжий сік із манго. Ми вдячні Васкові, бо його електрика нам дуже допомагає».

У таборі та сусідньому поселенні мешкає понад 200 тисяч біженців. І лише 2000 із них мають доступ до електроенергії від основної мережі. Інші змушені користуватися електрогенераторами. Але це дорого.

[Васко Хамісі, засновник електростанції]:
«Дедалі більше людей просять нас під’єднати їх до електроживлення. Але з потужністю 20 кіловатів ми не можемо приєднати всіх у “Какумі”».

Чоловік сподівається, що згодом зможе збільшити потужність сонячної електростанції і забезпечити енергією більше людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біженець побудував у таборі в Кенії сонячну електростанціюДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: