26.03.2024
Телеканал NTD

Студенти медичних вишів незабаром почнуть навчатися на голограмах

Студенти медичних вишів незабаром почнуть навчатися на голограмах

Ось так скоро навчатимуться студенти медичних вишів. У цьому їм допоможе віртуальна реальність. Пацієнт, та й..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ось так скоро навчатимуться студенти медичних вишів. У цьому їм допоможе віртуальна реальність. Пацієнт, та й саме лікарняне ліжко несправжні. Це голограми.

За допомогою спеціальних гарнітур усі бачать те саме, причому з різних ракурсів. Ця технологія називається змішаною реальністю. Її розробив Кембриджський університет разом із технологічною фірмою зі США.

[Джонатан Мартін, співавтор розробки]:
«Симуляція створює середовище, де студенти можуть припускатися помилок без значних наслідків і почуватися в безпеці».

Технологія також допоможе вишам, які не мають можливості купити для навчання дорогі манекени.

[Джонатан Мартін, співавтор розробки]:
«Можна під’єднатися навіть за допомогою мобільного телефона. Вони обладнані такою технологією, яка показує все, на що спрямована камера. Певний реалізм буде, але з гарнітурою, звісно, ​​ліпше».

Програмне забезпечення ще розробляють. Але до кінця року його обіцяють випустити. Група студентів медичного факультету тестувала програму останні п’ять місяців.

Наразі доступна лише одна змодельована ситуація. Це пацієнт, який має проблеми з диханням. Студенти використовують стетоскоп, зчитують показники на моніторах, накладають кисневу маску та роблять багато чого ще.

Розробники обіцяють змоделювати всілякі ситуації. І для кожної буде свій рівень складності.

Очікують, що навчання на голограмах почнуть впроваджувати в британських вишах уже 2023 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Студенти медичних вишів незабаром почнуть навчатися на голограмахНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: