28.12.2024
Телеканал NTD

Прототип космічного заводу готують до запуску у Великій Британії

Прототип космічного заводу готують до запуску у Великій Британії

У британському місті Кардіфф готують до старту перший супутник, який вирушить у космос із території країни...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У британському місті Кардіфф готують до старту перший супутник, який вирушить у космос із території країни. Цей пристрій — прототип космічного заводу. Він вироблятиме такі матеріали, які неможливо створити на Землі.

Мікрогравітація дасть змогу виготовляти легші та міцніші металеві сплави, а ще ефективніші напівпровідники.

[Ендрю Бейкон, співзасновник компанії-розробника]:
«Можливо, у найближчі 5–10 років компоненти багатьох речей, якими користуються люди, буде створено в космосі. Чи це енергетична мережа, чи поїзд, у якому ви їдете».

Супутник стартує з першого в Європі космодрому, розташованого в аеропорті «Ньюкі» в Корнуоллі.

Використовуючи ту саму злітно-посадкову смугу, що й комерційні літаки, «боїнг 747» компанії Virgin Orbit понесе під крилом 21-метрову ракету.

Компанія, що належить Річарду Бренсону, успішно запустила свою першу ракету в січні 2021 року.

[Ден Гарт, виконавчий директор Virgin Orbit]:
«Літак Virgin Orbit тепер може стати важливою частиною стартової інфраструктури. Це буде перший крок».

Ракету запустять цього літа з висоти 10 кілометрів над Атлантикою. Очікується, що супутникова програма підійме місцеву економіку.

[Меліса Торп, голова Spaceport Cornwall]:
«Тільки в космопорті з’явиться 150 робочих місць. Ще коло 240 буде в ланцюжку постачань, на допоміжних об’єктах та в компаніях, які супроводжуватимуть запуски».

Space Forge стане першою компанією, яка вироблятиме матеріали в космосі в комерційних обсягах. Потім їх доставлятимуть на Землю на продаж.

Примітно, що супутник можна використовувати повторно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прототип космічного заводу готують до запуску у Великій БританіїВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволами«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в Японії200 давніх украдених артефактів повернулися до ПеруНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: