26.01.2024
Телеканал NTD

Картинами з пелюсток прикрасили цілу вулицю італійського містечка

Картинами з пелюсток прикрасили цілу вулицю італійського містечка

Шедеври з пелюсток. Раз на рік ця вулиця італійського містечка Дженцано перетворюється на картинну галерею. Кожен..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Шедеври з пелюсток. Раз на рік ця вулиця італійського містечка Дженцано перетворюється на картинну галерею. Кожен твір мистецтва займає площу 100 квадратних метрів. А на прикрашення всієї вулиці йде 350 тисяч квіток.

«Інфіората» — «Прикрашання квітами» — саме так і називається цей фестиваль. Цього року він проходить під гаслом «Наша Матінка-Земля».

Викладати картини на бруківці починають звечора. Робота триває всю ніч, а вранці перед людьми відкривається чудова панорама. Загалом композиції займають 2000 квадратних метрів. Деякі флористи беруть участь у фестивалі десятки років.

[турист із Пізи]:
«Ми провели ніч поруч із людьми, які працювали, і бачили, що навіть діти охоче допомагають. Це сповнює серце радістю, бо бачиш, як відроджується культура, і від цього мурашки по шкірі».

Усі картини мають бути зроблені з натуральних компонентів — жодних замінників. Ця викладена з пелюсток, а також кукурудзи, рису й соснової кори.

[Франческа Д’Еразмо, флорист]:
«Моя картина називається “Радість, подарована квіткою, безмежна”. Мене надихнуло знамените полотно Тіціана “Флора”, написане в 1515 році».

Фестиваль присвячений католицькому святу. Щороку сюди приїжджають десятки тисяч туристів помилуватися квітковими картинами.

[жителька Дженцано]:
«Ми дуже хотіли порадувати людей з інших міст. Для нас, місцевих жителів, також важливо бути разом у такий чудовий святковий день і поважати традиції».

Фестивалю «Інфіората» понад 240 років. Усе почалося з того, що під час релігійної процесії хтось почав розкидати пелюстки квітів. Потім люди почали складати з них маленькі картини. Згодом вони ставали дедалі більшими, і свято набуло сучасного вигляду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Картинами з пелюсток прикрасили цілу вулицю італійського містечкаЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: