29.03.2024
Телеканал NTD

Рідкісну видру-альбіноса випадково виловили в Іраку

Рідкісну видру-альбіноса випадково виловили в Іраку

Ось така рідкісна істота потрапила до сітки іракського рибалки Насера Латіфа. Це видра-альбінос. До цього був..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ось така рідкісна істота потрапила до сітки іракського рибалки Насера Латіфа. Це видра-альбінос. До цього був відомий лише один випадок, коли людям вдалося побачити таку тварину.

Рибалка назвав видру Дженні й поселив у вольєрі на березі річки Тигр. Він опублікував відео в інтернеті. Ролик переглянули два мільйони разів. Пішли пропозиції про купівлю.

[Махді Лайт, співробітник організації «Зелений клімат»]:
«Йому пропонували за цю тварину 50 і 75 тисяч доларів. І ми вдячні рибалці, що він не піддався спокусі й зберіг видру. Не продав і не обміняв ні на що, не дозволив вивезти з Іраку».

Про знахідку дізналися в іракській природозахисній організації «Зелений клімат». Її співробітники приїхали оглянути видру. Молодій самиці всього чотири місяці.

У міністерстві екології Іраку поки що вирішують, як бути з твариною: реабілітувати й випустити в дику природу чи відправити до зоопарку в Багдаді.

Тим часом експерти вважають, що видрі-альбіносу не можна жити на волі.

[Махді Лайт, співробітник організації «Зелений клімат»]:
«Міжнародний союз охорони природи рекомендує селити таких тварин на охоронюваних територіях, бо це альбіноси. У дикій природі на них чекає більше небезпек, ніж на звичайних звірів. Альбіноси фізично слабші, і в них поганий зір».

Видри трапляються майже в усій Європі, крім Нідерландів і Швейцарії, а ще в Азії та Північній Африці. Вид уважають вразливим, і він є в Червоній книзі. Популяція цих тварин зменшується через полювання й застосування пестицидів у сільському господарстві.

Видри живуть переважно в річках, іноді в озерах. Їдять рибу й доповнюють раціон гризунами й амфібіями. Часом полюють на птахів і дитинчат бобрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісну видру-альбіноса випадково виловили в ІракуТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЯку країну визнали найщасливішоюУ Франції під час протестів фермерів загинула жінка19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: