24.09.2024
Телеканал NTD

Новий імплантат допоміг глухій жінці знову чути

Новий імплантат допоміг глухій жінці знову чути

Австралійка Ганна Макпірзі народилася із генетичним захворюванням — нейрофіброматозом другого типу. Але довго про це не..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Австралійка Ганна Макпірзі народилася із генетичним захворюванням — нейрофіброматозом другого типу. Але довго про це не знала. Коли їй було вже за 20, раптом виникли проблеми зі слухом.

[Ганна Макпірзі, пацієнтка]:
«Я вчителька, тому помітила, що з кожним днем дедалі гірше чую дітей. А потім мені довелося вмикати субтитри, коли дивилася телебачення».

За нейрофіброматозу утворюються множинні доброякісні пухлини. У Ганни вони виникли біля слухового нерва, тому вона й почала втрачати слух.

[Джафрі Кутубутін, лікар]:
«У неї була велика пухлина ліворуч, і ще більша праворуч. Ми боялися, що, видаливши пухлину, можливо, не зможемо повернути Ганні слух».

Ганні встановили імплантат і під’єднали до правого вуха. Але результату не було. Цей пристрій впливає на слуховий нерв. Але в пацієнтки він більше не виконує своєї функції.

Та все ж таки Ганні пощастило. Лікарі вживили їй слуховий апарат нового покоління, який відправляє сигнал у мозок. Операція тривала 18 годин. Потім було кілька місяців очікування. І лише після цього апарат увімкнули.

[Ганна Макпірзі, пацієнтка]:
«Я особливо ні на що не сподівалася, бо боялася розчарування».

Проте, щойно імплантат запрацював, Ганна одразу почула звуки.

[Дайс Тавора-Вієйра, лікар]:
«Вона займає особливе місце в нашому серці, бо за короткий час досягла великого прогресу. Це дивовижно».

Тепер молода австралійка знову живе звичним життям і далі навчає дітей у школі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий імплантат допоміг глухій жінці знову чутиСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: