26.03.2024
Телеканал NTD

Сонячна електростанція полегшує побут селян у Малаві

Сонячна електростанція полегшує побут селян у Малаві

Відразу три села в глибинці Малаві дістають користь від цієї маленької сонячної електростанції. Завдяки їй місцевий..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Відразу три села в глибинці Малаві дістають користь від цієї маленької сонячної електростанції. Завдяки їй місцевий млин та прес для віджимання олії працюють на електроенергії. Від них залежить 700 місцевих жителів.

Бренда прийшла зробити олію з насіння соняшника. Каже, що раніше в її селі рідко садили цю рослину. Тепер соняшники вирощує багато хто.

Доступ до електроенергії змінив життя і Бартолом’ю. Він зварювальник і тепер може спокійно робити свою справу. Він має інвалідність. Тому йому не всяка робота під силу.

[Бартолом’ю Соко, зварювальник]:

«Якщо такі електростанції з’являться і в інших сільських районах, це допоможе людям з інвалідністю бути самостійними. Я навіть готовий навчати інших, щоб вони теж могли себе забезпечувати».

Електрика в сільських районах Африки — велика рідкість. Переважно вона є у містах. Тому сонячна електростанція — найреальніший спосіб отримувати електроенергію у віддалених районах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сонячна електростанція полегшує побут селян у МалавіНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та Марса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: