29.02.2024
Телеканал NTD

Слабозора мотоциклістка: перша на дорогах Австралії

Слабозора мотоциклістка: перша на дорогах Австралії

Белінда О'Коннор — перший в Австралії слабозорий мотоцикліст. Виїжджає на вулиці Канберри абсолютно легально. Використовує пристрій..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Белінда О’Коннор — перший в Австралії слабозорий мотоцикліст. Виїжджає на вулиці Канберри абсолютно легально. Використовує пристрій біоптик.

[Белінда О’Коннор, мотоциклістка]:
«Звісно, якщо я впаду, потраплю в аварію та зламаю свій біоптик, я не зможу їздити. Але річ у тім, що те ж саме буде з усіма, хто носить звичайні окуляри. Якщо вони розіб’ють їх, далі кермувати не зможуть».

У Белінди дальтонізм і підвищена чутливість до яскравого світла, через що вона постійно моргає. Однак у жінки зберігся периферійний зір. Зблизька все бачить ясно.

Біоптик допомагає їй коригувати колір і поліпшує далекий зір. Пристрій доповнений спектром червоного відтінку.

[Белінда О’Коннор, мотоциклістка]:

«Так я можу бачити червоні стоп-сигнали, індикатори, червоні й помаранчеві вогні на світлофорах. Усе через мою лінзу-носій, червону лінзу».

Першопроходцем став і Стів Лейк — її інструктор із водіння.

[Стів Лейк, інструктор із водіння]:
«Я гадки не мав, що в Белінди проблеми із зором, поки вона не прийшла на урок. Насправді спочатку я злякався».

Та на першому ж уроці Стів зрозумів: змінювати підходу до викладання не доведеться.

[Стів Лейк, інструктор із водіння]:
«Белінда навчилася виконувати змійку, розвороти, повороти, аварійну зупинку… Я зрозумів, що людина з будь-яким захворюванням насправді дуже добре справляється з ризиками, оскільки її фізична особливість робить її уважнішою».

Успіх Белінди надихає інших жителів Австралії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Слабозора мотоциклістка: перша на дорогах АвстраліїLucasfilm подає до суду на чилійську автомийку за плагіат «Зоряних воєн»Марокко: лазні закриті, води немаєСрібло в Єгипті — нове золотоООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯку країну визнали найщасливішоюЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: