26.06.2024
Телеканал NTD

Індія зменшує експорт пшениці

Індія зменшує експорт пшениці

Індія частково заборонила експорт пшениці. Це сталося на тлі зростання цін на цей продукт, а ще..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Індія частково заборонила експорт пшениці. Це сталося на тлі зростання цін на цей продукт, а ще спеки, яка зменшила обсяги виробництва.

Влада каже, що країна дозволить деякий експорт, щоб виконати чинні контракти й підтримати країни, чия продовольча безпека опинилася під загрозою.

[Б. В. Р. Субрахманіям, міністр торгівлі Індії]:
«Але ми не хочемо, щоби пшеницю неконтрольовано везли туди, де її можуть просто накопичувати й використовувати не так, як ми сподіваємося, тобто не на продовольчі потреби вразливих країн і вразливих людей».

Як кажуть чиновники, ціль не в тому, щоб заборонити експорт назавжди. Рішення можна переглянути пізніше.

На це влада пішла лише за кілька днів після того, як оголосила, що планує цього року експортувати рекордні 10 мільйонів тонн.

Індія — другий виробник пшениці у світі після Китаю. Зараз вона заробляє на підвищеному попиті через зменшення обсягів постачання з України та Росії.

Упродовж 12 місяців до березня цього року Індія експортувала сім мільйонів тонн пшениці. Це у два з половиною рази більше, ніж у попередній фінансовий рік.

Аналітики кажуть, що зменшення експорту може підвищити світові ціни на продовольство до нових висот. Це особливо вдарить по бідних споживачах Азії та Африки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: