27.06.2024
Телеканал NTD

В Аргентині описали найбільшого мегараптора з довгими кігтями-серпами

В Аргентині описали найбільшого мегараптора з довгими кігтями-серпами

Десять метрів на зріст, вагою п'ять тонн і з кігтями, схожими на серпи — таким був..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Десять метрів на зріст, вагою п’ять тонн і з кігтями, схожими на серпи — таким був найбільший представник динозаврів із роду мегараптор. Його описали аргентинські та японські палеонтологи. Мегараптора назвали макроторакс майп.

Кістки хижого ящера знайшли торік в аргентинській провінції Санта-Крус. Вони добре збереглися й дали докладне уявлення про будову тіла динозавра, зокрема про м’язи та зв’язки. Науковцям вдалося відновити багато частин грудної клітини ящера. У мегарапторів вона була завширшки до метра 20 сантиметрів.

Знайдений мегараптор жив 70 мільйонів років тому під час крейдяного періоду. У динозаврів цього роду були довгі хвости, які допомагали зберігати рівновагу, а також довгі шиї та витягнуті черепи. Убивати й пережовувати жертву мегарапторам допомагали 60 гострих зубів.

[Мауро Арансьяго, палеонтолог]:

«Але найгрізнішою зброєю в них були довгі, сильні передні лапи з вигнутими й гострими, як лезо, пазурами. Іноді пазурі досягали 40 сантиметрів завдовжки».

Скам’янілості мегараптора виставили в Музеї природничих наук у Буенос-Айресі.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Аргентині описали найбільшого мегараптора з довгими кігтями-серпамиНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: