28.02.2024
Телеканал NTD

Одна з найбільших у Японії залізниць перейшла на зелену енергію

Одна з найбільших у Японії залізниць перейшла на зелену енергію

Один залізничний оператор у Японії став першим у країні, який використовує лише зелену енергію для роботи..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Один залізничний оператор у Японії став першим у країні, який використовує лише зелену енергію для роботи транспорту. Тобто всю електроенергію виробляють сонячні та вітряні електростанції, а ще геотермальні електростанції і станції, які працюють на біопаливі.

[Йосімаса Кітано, працівник залізничної компанії]:
«Ми використовуємо таку електроенергію не лише для поїздів, а й для роботи обладнання на всіх станціях».

Компанія має сім залізничних ліній. Вони сполучають Токіо з містами префектури Канагава. Загальна протяжність дороги — 100 кілометрів. Щодня потяги перевозять понад два мільйони осіб.

У компанії кажуть, що завдяки зеленій енергії вдалося зменшити викиди вуглецю до атмосфери.

[Йосімаса Кітано, працівник залізничної компанії]:

«Ми впевнені, що тепер у Токіо, де поїзди — основний громадський транспорт, повітря стане значно чистішим. Ми не кажемо, що досягли якоїсь мети. Це лише початок».

Після аварії на АЕС «Фукусіма» в Японії закрили більшість атомних електростанцій і збільшили використання вугільних. Від відновлюваних джерел енергії у країні отримують лише 20 % усієї електроенергії. Влада хоче до 2030 року збільшити цей обсяг до 38 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Одна з найбільших у Японії залізниць перейшла на зелену енергіюЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоКнопки для смартфонів та інтелектуальне дзеркало: новинки CES-2024За поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: