19.11.2024
Телеканал NTD

Нова система спостереження допоможе позбутися заторів у столиці Австралії

Нова система спостереження допоможе позбутися заторів у столиці Австралії

Викорінити затори на дорогах — таку мету поставила перед собою влада Канберри в Австралії. У місті..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Викорінити затори на дорогах — таку мету поставила перед собою влада Канберри в Австралії. У місті на світлофорах та інших місцях встановили камери спостереження. Уся інформація надходить до Канберрського центру управління дорожнім рухом.

[Бен Габбард, голова служби управління дорожнім рухом]:
«Ми можемо швидко регулювати сигнали світлофорів, щоби розвантажити дорогу. Також можемо зв’язатися з іншими службами, якщо станеться якийсь інцидент чи аварія».

На світлофорах також є датчики, які, відстежуючи сигнал блутусу, фіксують час проїзду автомобілів. Так з’ясовують, за скільки ті проїжджають певний відтинок дороги. Диспетчери, зібравши всю потрібну інформацію, викладатимуть її в соціальних мережах і повідомлятимуть по радіо. Водії зможуть швидко дізнаватися, які дороги завантажені, а які вільні.

[Пітер Хурі, представник асоціації автомобілістів]:
«Так влада дізнається, де найскладніша ситуація на дорозі, і зможе усунути проблему. А водії плануватимуть маршрут, перш ніж сідати за кермо».

У центрі Канберри починаються дорожні роботи. Там будуватимуть швидкісну трамвайну лінію, і деякі дороги тимчасово перекриють. Нова система допоможе перенаправляти потік транспорту й полегшить життя водіям.

[Кріс Стіл, міністр транспорту АСТ]:
«Ми ще проситимемо водіїв переглянути свій маршрут та розпорядок дня. Це означає, що доведеться виїхати на роботу трохи раніше, ніж зазвичай, або трохи пізніше, коли менше машин».

Нова система управління рухом транспорту ще в процесі запровадження. Усе обладнання встановлять тоді, коли дорожні роботи в центрі міста стануть масштабними.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нова система спостереження допоможе позбутися заторів у столиці АвстраліїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракУ Дубаї корали вирощують по-новому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: