24.10.2024
Телеканал NTD

«Я немов у клітці»: у Пекіні посилюють карантин

«Я немов у клітці»: у Пекіні посилюють карантин

1-го травня Пекін посилив антикоронавірусний карантин, зокрема правила соцдистанціювання. Також закрили ресторани й розважальні заклади, а..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

1-го травня Пекін посилив антикоронавірусний карантин, зокрема правила соцдистанціювання. Також закрили ресторани й розважальні заклади, а в найгустонаселенішому районі міста знову почали масово тестувати на COVID-19.

[житель Пекіна]:
«Ми безперечно продаємо менше, ніж раніше. Клієнти не можуть зайти до ресторану, і тих, хто замовляє їжу, теж менше. Ця ситуація на нас впливає, наші прибутки падають».

У Китаї щодо коронавірусу діє політика «нуль терпимості». Влада закриває цілі житлові квартали. Людям забороняють виходити з квартир. Багатьох заходи застали зненацька.

[жителька Пекіна]:
«Обмеження в Пекіні дуже жорсткі. Я навіть не можу піти кудись поїсти. Почуваюся пригнічено. Роблю ПЛР-тест щодня. Знаю, що не хвора, та однаково почуваюся наче я в клітці, наче захворіла. Уважаю ці обмеження надмірними, люди не можуть цього витримати».

Багато хто нарікає, що не має доступу до основних товарів і харчів.

[жителька Пекіна]:
«Застосунок здоров’я на моєму мобільному телефоні позначив мій профіль як аномальний. Тепер я нікуди не можу піти: ні поїсти в ресторані, ні купити їжу».

Водночас багато запитань викликає офіційна статистика. Так, за останній тиждень у Пекіні офіційно підтвердили лише 300 нових випадків зараження. І це тоді, як у столиці живе 22 мільйони осіб.

На думку багатьох аналітиків, дані можуть бути дуже заниженими.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Я немов у клітці»: у Пекіні посилюють карантинНа Кубі закінчується паливо?Опозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в море

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: