25.05.2024
Телеканал NTD

Високотехнологічна теплиця в Лондоні вміщує до 450 тисяч рослин

Високотехнологічна теплиця в Лондоні вміщує до 450 тисяч рослин

Теплиця розміром з футбольне поле в ​​центрі Лондона. Це королівський розплідник, який постачає рослини до парків..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Теплиця розміром з футбольне поле в ​​центрі Лондона. Це королівський розплідник, який постачає рослини до парків столиці. Але не до всіх, а лише до тих, де історично полювали й відпочивали британські монархи. У Лондоні їх вісім.

2018 року теплицю відремонтували, витративши 6,4 мільйона доларів. Тепер тут росте дуже багато рослин.

[Роб Доулінг, менеджер теплиці]:
«Цього літа в нас у 12 теплицях росте коло 250 тисяч рослин. Найближчими тижнями їх висадять у парку».

У зонах згруповано однотипні види.

[Роб Доулінг, менеджер теплиці]:
«Це зона 1, де ми вирощуємо тропічні рослини для виставок у “Сент-Джеймс-парку” та “Ріджентс-парку”. А в інших оранжереях є зони для інших рослин».

У теплиці працює 12 співробітників та 12 волонтерів. Їхній робочий день досить напружений, адже різні сорти мають різні потреби.

[Роб Доулінг, менеджер теплиці]:
«Ми вирощуємо коло 400 різних сортів рослин: від цих патагоній, які ростимуть перед Букінгемським палацом, до деяких трав’янистих рослин, які ростимуть у “Річмонд-парку”».

Водночас теплиця — високотехнологічна. Вона має власну метеостанцію. Наприклад, вона автоматично дає команду, коли необхідно зачинити або відчинити вентиляційні отвори в даху.

На диво, цього року проблемою стала надто тепла та сонячна погода. Через це більшість рослин розвивалися надто швидко. Тепер їхній ріст уповільнюють.
Коротке посилання на цю сторінку:

Високотехнологічна теплиця в Лондоні вміщує до 450 тисяч рослинНові протези дають змогу відчувати температуру предметів«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: