08.08.2024
Телеканал NTD

На Галапагоських островах вивчать життя рідкісних скатів

На Галапагоських островах вивчать життя рідкісних скатів

Це гігантський морський диявол, або манта — найбільший представник надряду скати. Ці риби можуть зникнути. Тому..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Це гігантський морський диявол, або манта — найбільший представник надряду скати. Ці риби можуть зникнути. Тому еквадорські біологи вирішили більше дізнатися про їхнє життя.

Для цього знайшли групу скатів у Галапагоському морському заповіднику. На шістьох гігантських рибинах установили пристрої стеження з датчиками. Так науковці зможуть спостерігати за скатами в режимі реального часу.

[Денні Руеда, директор Галапагоського національного парку]:
«Дослідження в Галапагоському морському заповіднику дуже важливе. Так ми дізнаємося, де райони проживання скатів, місця розмноження й маршрути міграції».

Гігантським морським дияволам загрожує забруднення океану й вилов через попит у китайській медицині. Вони ще часто потрапляють до сітей, якими ловлять іншу рибу.

Еквадорські вчені надіються, що дослідження допоможе розробити нову стратегію захисту морських дияволів від вимирання. У країні заборонено ловити та продавати всі види скатів.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Галапагоських островах вивчать життя рідкісних скатів«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракУ Дубаї корали вирощують по-новомуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокара

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: