20.09.2024
Телеканал NTD

Стартап допомагає жителям Сіднея правильно позбуватися сміття

Стартап допомагає жителям Сіднея правильно позбуватися сміття

Мода на сортування сміття прийшла до Австралії давно. Але багато хто досі викидає те, що придатне..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Мода на сортування сміття прийшла до Австралії давно. Але багато хто досі викидає те, що придатне для перероблення. І річ не в байдужості. Люди просто не розуміють, що може стати вторинною сировиною.

[Стефан Лі, голова лабораторії екологічного дизайну]:
«Люди розгублюються, коли думають, куди викидати електроприлади, одяг, взуття, або ж іграшки, зроблені з кількох видів пластику».

Але два роки тому в Сіднеї запрацював стартап, який збирає в мешканців вторсировину. Послугу можна замовити через застосунок. Вона безкоштовна. Сплатити треба лише за сумку, у яку клієнт складає непотрібні речі.

Літній австралійці Енн Джонстон ця послуга стало дуже помічною. Вона збирає вторсировину в сумку, виставляє її за двері, і на цьому клопіт закінчується.

[Енн Джонстон, клієнтка стартапу зі збору вторсировини]:

«І ще один плюс у тому, що вони сортують сміття. Коли щось не підходить для перероблення, то це залишають. Так легше зрозуміти, що не можна їм віддавати. Фантастика».

Здати можна пакети, плівку, дрібну кухонну техніку, годинники, батарейки, лампочки, одяг, взуття та інше.

[Рональд, клієнт стартапу зі збору вторсировини]:
«Я можу здати їм майже все, що я хочу викинути. Деякі речі вони, на жаль, не можуть забрати. Та однаково ситуація ліпша, ніж була раніше».

Співробітники стартапу самі сортують зібране сміття. Якщо одяг, взуття чи якісь предмети ще можуть послужити, їх здають у Червоний Хрест. Решту відвозять на підприємство з перероблення відходів.

[Марко Праєр, працівник стартапу зі збору вторсировини]:
«Ми хочемо відчинити двері для перероблення в усій Австралії і, можливо, в усьому світі».

Сідней поділено на 35 районів місцевого самоврядування. 13 із них оплачують роботу стартапу зі свого бюджету. За два роки компанія зібрала понад 150 тонн вторинної сировини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стартап допомагає жителям Сіднея правильно позбуватися сміттяМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: