27.01.2024
Телеканал NTD

Рідкісні мавпи виду дрил знайшли захист у заповіднику на півдні Нігерії

Рідкісні мавпи виду дрил знайшли захист у заповіднику на півдні Нігерії

Мавпа з кличкою Цукровий Рей насолоджується спокійною старістю в заповіднику на півдні Нігерії. Але за малих..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Мавпа з кличкою Цукровий Рей насолоджується спокійною старістю в заповіднику на півдні Нігерії. Але за малих літ життя самця мало не обірвалося.

20 років тому він утратив маму, а сам залишився без ноги — так закінчилася зустріч із мисливцем. Урятували малюка працівники заповідника «Ранчо дрил». Дрили — це рідкісний вид мавп, до яких належить і Цукровий Рей.

[Нсікан Енінекіт, працівник заповідника]:
«У дикій природі їх немає і тисячі. У цьому винна діяльність людей: нелегальне вирубування лісів, полювання та незаконне сільське господарство».

Заповідник заснували 30 років тому. Нині тут мешкають 600 дрилів. Мавп охороняють рейнджери, такі як Пітер Еді. Він патрулює ліс ночами й прибирає пастки, які розставляють фермери.

[Пітер Еді, рейнджер]:

«Раніше я на них полював. Але потім зрозумів, наскільки важливо цих тварин зберегти, і припинив полювати. Я працюю тут, щоб зберегти цих мавп та інших рідкісних тварин. Це дуже важливо для майбутніх поколінь».

У цьому районі багато хто перейшов із полювання на сільське господарство. Але небезпека для мавп ще існує. Більшість фермерів не прощають їм руйнування плантацій.

[Соломон Абанг, фермер]:
«Для деяких фермерів це звичайна річ. Хто має зброю, той убиває мавп, щойно їх побачить. Але в мене рушниці немає, тому мавпи й далі їдять мої банани».

У дикій природі дрили трапляються лише в Нігерії, Камеруні та Екваторіальній Гвінеї. У нігерійському заповіднику планують випускати мавп у ліси, що не охороняються. Але для цього треба, щоб популяція збільшилася.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісні мавпи виду дрил знайшли захист у заповіднику на півдні НігеріїТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняМарокко: лазні закриті, води немаєНа Канарських островах протестують проти масового туризмуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: