16.08.2024
Телеканал NTD

Шкірозамінник із грибів виготовляє американський стартап

Шкірозамінник із грибів виготовляє американський стартап

Шкіра з грибів. Таку розробку випробовує одна каліфорнійська біотехнологічна компанія. Вона обіцяє, що вже незабаром із..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Шкіра з грибів. Таку розробку випробовує одна каліфорнійська біотехнологічна компанія. Вона обіцяє, що вже незабаром із цього матеріалу робитимуть вишукані сумочки й сидіння спортивних авто.

А матеріал, з якого роблять замінник шкіри, це міцелій — вегетативне тіло грибів, яке на вигляд нагадує корінь.

На виставці в Нью-Йорку компанія показує альтернативу шкіри різного кольору й текстури. Матеріал назвали рейші.

[Мет Скаллін, голова компанії]:
«Це наш запатентований спосіб вирощування міцелію в щільну й міцну структуру. Цей матеріал універсальний. Ми можемо корегувати його властивості під час росту. Сьогодні його характеристики навіть ліпші, ніж у шкіри».

Компанія вже співпрацює з паризьким люксовим брендом. Обіцяють цього року випустити колекцію культових сумок із рейші.

[Софія Ванг, співзасновниця компанії]:
«Наступного року ми побачимо наші товари на П’ятій авеню, на вулицях, у знаменитостей».

У світі є багато замінників шкіри. Деякі дуже міцні. Але за словами засновника компанії, рейші має низку переваг.

[Мет Скаллін, голова компанії]:
«Наш матеріал відрізняється тим, що він зовсім не містить пластику. Це високоякісний натуральний матеріал, який має такі ж характеристики, що й шкіра. На дотик він такий самий, як шкіра тварин».

Представники компанії кажуть, що ведуть переговори з кількома модними брендами, а ще будують фабрику, яка зможе щороку виробляти мільйони кілограмів рейші.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шкірозамінник із грибів виготовляє американський стартапДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Зруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: