26.06.2024
Телеканал NTD

Що практикують в Індії у Всесвітній день здоров’я

Що практикують в Індії у Всесвітній день здоров'я

Тисячі людей займаються йогою на площі Нью-Делі. Сьогодні тут старанно виконують асани навіть міністри й посли..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Тисячі людей займаються йогою на площі Нью-Делі. Сьогодні тут старанно виконують асани навіть міністри й посли різних країн.

Така масова практика — рідкість навіть для Індії, яка є батьківщиною цієї духовно-фізичної системи. Заняття присвячене Всесвітньому дню здоров’я.

[Коромото Годой Кальдерон, посол Венесуели в Індії]:
«Як після йоги можна не почуватися щасливим і здоровим? Гадаю, йога всім дарує чудові відчуття. Це один із найбільших подарунків Індії людству. Я б сказала, найкращий».

Історія йоги налічує кілька тисяч років. Але у світі ця практика поширилася лише останніми десятиліттями. Ті, хто нею займається, кажуть, що вона допомагає зміцнити тіло й розум.

[Синиша Павич, посол Сербії в Індії]:

«Дуже радий, що можу зробити свій внесок у зв’язок поколінь. Щороку маємо все більше заходів, пов’язаних із йогою. Участь бере дедалі більше людей, дедалі більше розуміння, що йога — це не просто фізичні вправи, а спосіб життя й духовність».

А Міжнародний день йоги щороку відзначають 21 червня. Його 8 років тому заснувала ООН, відгукнувшись на пропозицію прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Що практикують в Індії у Всесвітній день здоров’яВ Італії вимирають газетні кіоскиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіДва індійські ресторани судяться через куряче каріМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікФруктова мода: як з ананасів роблять взуття

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: