26.03.2024
Телеканал NTD

Єрусалим готується до повернення туристів

Єрусалим готується до повернення туристів

Туристи прийшли до Храму Гробу Господнього в Єрусалимі. Християни вірять, що ця святиня XII століття стоїть..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Туристи прийшли до Храму Гробу Господнього в Єрусалимі. Християни вірять, що ця святиня XII століття стоїть на місці розпинання, поховання й воскресіння Ісуса.

Щороку на Великдень сюди приїздять тисячі прочан. Але цей сезон, найімовірніше, буде млявим. Після локдаунів туристів поки небагато.

[Доріт Грав’є, туристичний гід]:
«Усе залежить від туристів, що приїздять із-за кордону, а не від місцевих. Оскільки люди не могли приїхати, місто було порожнім».

Ізраїль знову відкрився для туристів 1 березня, бо хвиля штаму омікрон пішла на спад. Проте країна досі вимагає тестування до та після прибуття.

[Мбангвета Мвендавейл, турист із Зімбабве]:

«Ми хотіли приїхати раніше, але недавно COVID просто все знищив. Нам довелося скасувати поїздку. Поки що все спокійно. Ми щасливі тут бути».

Міністерство туризму Ізраїлю очікує в передвеликодній тиждень 30 тисяч туристів. До пандемії в старому місті Єрусалима збиралося до 100 тисяч гостей.

[Доріт Грав’є, туристичний гід]:
«Обмеження та інші процедури в аеропорту. Люди дуже обережні. Усі сумніваються, чи варто їхати. Туризм поки що не той, що раніше».

Торік до Єрусалима прибуло лише кілька сотень гостей. Цього разу очікують на часткове відновлення.

[Браян Занд, пастор із США]:
«Я був тут у березні 2020 року — була просто гробова тиша. Тепер прочани повертаються, усе оживає. Цього року Великдень буде схожим на Воскресіння».

Католики цього року святкують Великдень 17 квітня, а православні — 24-го.

Водночас 2 квітня у мусульман почався священний місяць Рамадан. А це означає, що в Єрусалимі цього разу точно буде велелюдно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єрусалим готується до повернення туристівОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуНа Канарських островах протестують проти масового туризмуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: