27.05.2024
Телеканал NTD

Екстремальна погода призводить до масштабних відключень світла в усіх США

Екстремальна погода призводить до масштабних відключень світла в усіх США

За попередні 20 років у США стали вдвічі частіше відключати електроживлення через негоду. Дослідження «Ассошіейтед прес»..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

За попередні 20 років у США стали вдвічі частіше відключати електроживлення через негоду. Дослідження «Ассошіейтед прес» показує, що ці екстремальні явища руйнують і так стару електромережу країни.

Витрати на обслуговування мереж теж стрімко зростають. А це означає, що клієнти мало того, що потерпають від частіших відключень світла, так ще й мають за це більше платити.

До того ж перебої зі світлом наражають на небезпеку стареньких, інвалідів та інші уразливі групи.

Так, у Каліфорнії відключення світла зачепили десятки тисяч осіб, які використовують електрику для медичних потреб.

78-річна Лінн Мейсон Кортні сліпа й хвора на рак. Вона живе в містечку з населенням 2500 осіб у штаті Мен. Коли 2020 року після буревію в будівлі на три дні вимкнулося світло, температура всередині впала до 6 градусів Цельсія.

[Лінн Мейсон Кортні, жителька штату Мен, США]:
«Звісно, коли відключається електропостачання, світло все гасне, не працює телевізор, вимикається мобільний телефон, опиняєшся в ізоляції. У мене було переохолодження і зневоднення».

У 2017 році зимові урагани залишили без електроенергії понад 500 тисяч жителів штату Мен. Це третина населення. За останні кілька років там сталася рекордна кількість відключень — 12 щороку. Раніше було не більш як п’ять.

Учені кажуть, що потепління клімату робить урагани руйнівнішими. Так, торік ураган «Іда» позбавив електропостачання більшу частину узбережжя штату Луїзіана. А від спеки померла щонайменше 21 людина.

Фінансові втрати від ураганів теж значні. Одна з найбільших енергетичних компаній Луїзіани заявила, що збитки від ураганів 2020 і 21 років становлять коло чотирьох мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екстремальна погода призводить до масштабних відключень світла в усіх СШАСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимМарокко: лазні закриті, води немаєШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНа Канарських островах протестують проти масового туризмуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріСрібна шахта відродила занепале боснійське місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: