27.02.2024
Телеканал NTD

Поклик предків: з’явився застосунок, у якому можна передати послання з минулого в майбутнє

Поклик предків: з'явився застосунок, у якому можна передати послання з минулого в майбутнє

В Аргентині створили застосунок, на який надихнув мультик «Таємниця Коко», а ще сила джедаїв із «Зоряних..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В Аргентині створили застосунок, на який надихнув мультик «Таємниця Коко», а ще сила джедаїв із «Зоряних воєн».

Він дає змогу сім’ям зберігати цифрову пам’ять про своїх предків навіть після їхньої смерті.

[Мартін Коган, розробник програми]:
«У науковій фантастиці завжди звучить ідея, що вся мудрість наших предків може бути з нами, що вона може нас супроводжувати».

Застосунок зберігає важливі спогади й повідомлення. Наприклад, спів чи поздоровлення на майбутні дні народження своїх нащадків. Можна передати й рецепт приготування якоїсь страви.

[Мартін Коган, розробник програми]:
«Гадаю, що всім сім’ям світу варто почати збирати родинний скарб, який передаватиметься з покоління до покоління. Цей скарб містить мудрість членів сім’ї й унікальні для сім’ї речі: від її історії до культурних особливостей, таких як пісні, їжа, рецепти та пам’ятні цитати».

Розробник програми Мартін Коган надихнувся пригодами в країні мертвих із мультику «Таємниця Коко», а також здатністю Обі-Вана Кенобі з’являтися в примарній формі, щоб консультувати Люка Скайвокера в «Зоряних війнах».

[Мартін Коган, розробник програми]:
«Наша ідея в тому, щоб люди почали знімати себе й ділитися цим зі своєю родиною. Це водночас і новий, і старий звичай. Нове — це використання технологій. Але історія людства має тисячі прикладів, коли люди передавали речі чи культуру наступним поколінням».

Застосунок запрацював у січні. Але поки його не продають — ще тестують.

[Лідія Раггі, користувачка]:
«Я записуватиму такі речі, як зустріч із їхнім батьком. Ми разом уже 62 роки. Ті речі, що вони чули від мене. Я не пам’ятаю, чи розказувала це своїм онукам. Мені подобається ідея розповідати їм історії».

Програма дає змогу запланувати відправлення відео чи аудіо в певний час у майбутньому. Наприклад, у день народження чи в якусь невідому дату, наприклад у день весілля дитини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поклик предків: з’явився застосунок, у якому можна передати послання з минулого в майбутнєВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центрі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: