26.07.2024
Телеканал NTD

Виставка «Ідеальний дім»: технології для життя й дизайни інтер’єру показали в Лондоні

Виставка «Ідеальний дім»: технології для життя й дизайни інтер'єру показали в Лондоні

Ось таким бачать британські дизайнери житловий будинок майбутнього. Будівля складається з модулів зі сталевим каркасом. Цей..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ось таким бачать британські дизайнери житловий будинок майбутнього. Будівля складається з модулів зі сталевим каркасом. Цей дім легко збирати й додавати нові прибудови. Звести такий можна за чотири дні. Концептуальне житло демонструють на лондонській виставці «Ідеальний дім».

Модульну будівлю створено з високотехнологічних матеріалів, щоб максимально зберігати тепло й так економити енергію. Також тут багато сучасного обладнання. Наприклад, пральною машиною можна керувати через програму в смартфоні. А з цим інтерактивним дзеркалом легше займатися фітнесом.

[Девід Річардс, дизайнер]:
«Гаджети дуже важливі для нового будинку. Гадаю, зараз люди дедалі більше покладаються на високі технології. ТБ, спортивне обладнання й усіляка техніка постійно вдосконалюються і роблять наше життя зручнішим».

А це нове бачення того, якими мають бути сонячні панелі. Таку конструкцію можна розмістити на невеликій ділянці землі, наприклад у саду. Її також можна забрати із собою під час переїзду до іншого місця.

Панелі надійдуть у продаж наприкінці року. Коштуватимуть 4000 євро. Виробник обіцяє, що, наприклад, електромобіль на виробленій енергії зможе проїжджати до 15 тисяч кілометрів за рік.

[Том Бомонт, працівник компанії ― виробника панелей]:
«Ця модель потужністю один кіловат генеруватиме коло 1000 кіловат-годин на рік у Великій Британії. А в спекотнішому кліматі ефективність буде значно більшою».

Інша компанія показала мінізаправні станції для електромобілів. Джерелом електроенергії слугують сонячні панелі й вітрогенератори. Такі станції можна встановлювати на територіях офісів чи біля приватних будинків.

На виставці також показували всілякі дизайни інтер’єру. Під час пандемії почала повертатися мода на штори з малюнком, диванні подушки, картини та різноманітні предмети, завдяки яким житло стає затишнішим та набуває індивідуальності.

Виставку «Ідеальний дім» проводять уже 114 років. У ній бере участь понад 600 компаній. Цей захід охоче відвідують члени королівської родини та інші знаменитості.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка «Ідеальний дім»: технології для життя й дизайни інтер’єру показали в ЛондоніСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органНові протези дають змогу відчувати температуру предметів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: