23.01.2024
Телеканал NTD

Ілон Маск виявився найбільшим акціонером Твіттеру

Ілон Маск виявився найбільшим акціонером Твіттеру

Ілон Маск став найбільшим акціонером Твіттеру. Мільярдер і власник компанії «Тесла» купив 9,2 % акцій за..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ілон Маск став найбільшим акціонером Твіттеру. Мільярдер і власник компанії «Тесла» купив 9,2 % акцій за два мільярди 890 мільйонів доларів. Тепер його частка майже вчетверо більша, ніж у засновника соцмережі.

Угода, як виявилося, відбулася ще 14 березня. Про неї стало відомо, коли вийшов звіт Комісії США з цінних паперів.

Звістка, що Маск став найбільшим вкладником, одразу підвищила вартість акцій компанії. За день вони подорожчали на 26 %.

Ілон Маск — активний користувач соцмережі. Має понад 80 мільйонів підписників. Водночас недавно він задумався про створення альтернативної соцмережі й розкритикував Твіттер за придушення свободи слова.

Ось кілька його твітів на тему.

«Свобода слова необхідна для функціонування демократії. Чи вірите ви, що Твіттер неухильно дотримується цього принципу?»

«З огляду на те, що Твіттер де-факто служить громадським майданчиком, недотримання принципів свободи слова докорінно підриває демократію. Що робити?»

[Анджело Зіно, аналітик]:
«Можливо, його кінцева мета — повністю купити компанію. Це було б значно простіше, ніж створювати щось з нуля».

Утім, сам Ілон Маск поки не повідомив, навіщо придбав частку Твіттеру. Але в кожному разі це рішення стане випробуванням для нового гендиректора цієї соцмережі Парага Агравала. Він замінив Джека Дорсі, коли той раптово подав у відставку в листопаді 2021 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: