26.01.2024
Телеканал NTD

Протести на Шрі-Ланці: люди вимагають відставки керівного сімейного клану

Протести на Шрі-Ланці: люди вимагають відставки керівного сімейного клану

Поліція Шрі-Ланки застосувала сльозогінний газ та водомети проти протестувальників. Люди вийшли до резиденції прем'єр-міністра та до..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поліція Шрі-Ланки застосувала сльозогінний газ та водомети проти протестувальників. Люди вийшли до резиденції прем’єр-міністра та до офісу президента через найгіршу за десятиліття економічну кризу.

Шрі-Ланка не може оплатити імпорт пального та товарів. Минулого тижня через багатогодинні відключення електроенергії та дефіцит предметів першої потреби влада мусила оголосити надзвичайну ситуацію.

З 2019 року державою керує родина Раджапакса. Наразі вона намагається провести перестановки та звільнення. Наприклад, президент Готабая Раджапакса звільнив свого брата з посади міністра фінансів та шукає нового керівника центробанку.

Проте місцеві жителі закликають до повного усунення сімейного клану.

[Упалі Карунатілаке, житель Шрі-Ланки]:
«Посаду президента треба віддати тому, хто раніше не був у політиці. Ця людина має взяти в радники інтелектуалів, вона має слухати поради експертів та міністрів».

[Хуссейн Сахір, житель Шрі-Ланки]:
«Вони розпустили уряд, але все одно повернулися майже ті самі клоуни. Ніякої різниці».

Упродовж багатьох років витрати Шрі-Ланки були вищими за надходження. Водночас через пандемію в країні не стало туристів — головного джерела поповнення держскарбниці.

Минулого місяця, напередодні переговорів із МВФ, уряд намагався девальвувати національну валюту. Як наслідок, це спричинило стрімку інфляцію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Протести на Шрі-Ланці: люди вимагають відставки керівного сімейного клануІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Французькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до Парижа«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: