25.12.2024
Телеканал NTD

У Мехіко знайшли 500-річний вівтар ацтеків, усипаний морськими зірками

У Мехіко знайшли 500-річний вівтар ацтеків, усипаний морськими зірками

Нову таємницю розкрив комплекс культових споруд Темпло Майор перед мексиканськими археологами. Вони знайшли вівтар ацтеків, прикрашений..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Нову таємницю розкрив комплекс культових споруд Темпло Майор перед мексиканськими археологами. Вони знайшли вівтар ацтеків, прикрашений морськими зірками. Імовірно, його збудували 500 років тому.

[Мігель Баес Перес, археолог]:
«Загалом там 164 морські зірки. Раніше ми не знаходили вівтарів із такою великою кількістю морських зірок».

Археологи вважають, що для прикрашання цього вівтаря ацтеки використовували безхребетних, відомих як шоколадні морські зірки. Поруч із культовою спорудою також знайшли кістки ягуара. На думку вчених, тут робили жертвопринесення під час війни.

[Мігель Баес Перес, археолог]:
«Це справді цікаво, бо, якщо замислитися, то (шоколадна морська зірка) схожа на шкуру ягуара. Вона помаранчева із темними плямами. Очевидно, тому й обрали цей вид».

Археологи знайшли ще багато морських мушель та інші скам’янілості.

Темпло Майор збудовано в першій половині XIV століття. Через 200 років іспанці зруйнували більшу частину комплексу. Його руїни розташовані на території сучасного Мехіко.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мехіко знайшли 500-річний вівтар ацтеків, усипаний морськими зіркамиЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: