За її плечима 35 років виступів на сценах Карнегі-холу, Лінкольн-центру та інших концертних залів США. Але пандемія порушила звичний спосіб життя — гастролі й виступи скасували. Тоді жінка згадала про інше захоплення.
[Нава Перлман Фрост, піаністка й кондитер]:
«Я збирала пазли, щоб хоч чимось зайнятися. І часто пекла, бо мені це завжди подобалося. До того ж мені давно хотілося навчитися робити гарні торти».
Піаністка дивилася відео в інтернеті й так навчалася кондитерського мистецтва. Спочатку робила торти для рідних та друзів. Також часто копіювала букети та квіти зі знаменитих картин.
[Нава Перлман Фрост, піаністка й кондитер]:
«Гадаю, це мистецтво майже таке ж виразне, як і музика. Це щось особисте, що властиве лише вам. Я дивлюся на свої вироби й насолоджуюся тим, що це творіння моїх рук».
Друзі й рідні наполягли, щоб жінка викладала фотографії тортів і тістечок у соціальні мережі. Люди захотіли їх купувати. Зрештою вона відкрила власну справу.
Якось торт замовили офісні працівники на день народження колеги.
[Нава Перлман Фрост, піаністка й кондитер]:
«Треба було бачити вираз обличчя іменинниці, коли вона відкрила коробку. Вона вигукнула: “Цей торт для мене?” Жінка ніби не чекала на такий подарунок. Вона була дуже розчуленою. А я відчуваю, що зробила для людей щось хороше».
Ціна кондитерських виробів — від 80 до 200 доларів. Жінці кажуть, що авторська робота має коштувати дорожче. Однак вона не хоче підіймати ціну.
Зараз піаністка-кондитер стоїть перед вибором — повернутися до музики чи й далі пекти торти.
Коротке посилання на цю сторінку: