20.01.2024
Телеканал NTD

«Розумні» кросівки допоможуть скоригувати техніку бігу

«Розумні» кросівки допоможуть скоригувати техніку бігу

Ці кросівки не просто з підсвічуванням — вони «розумні». Японський стартап привіз на конгресі мобільних технологій..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Ці кросівки не просто з підсвічуванням — вони «розумні».

Японський стартап привіз на конгресі мобільних технологій у Барселоні взуття, яке допомагає скоригувати техніку бігу.

[Регіна Крайня, представниця компанії-виробника]:
«Датчики будуть прямо під вашими ступнями. Це дасть змогу зібрати надзвичайно точні та професійні дані про те, як ви приземляєте свою стопу: на п’яту, її середину чи пальці. Зазвичай бігуни стежать за цим. Якщо приземлятися на п’яту, це негативно впливає на зв’язки. Вони цього не люблять. Але змінити стиль бігу дуже непросто».

Датчики передають усі дані до спеціального мобільного застосунку. А за його допомоги вже можна відстежувати спосіб приземлення, час контакту із землею, довжину, висоту й частоту кроків та багато іншого.

Але стежити за бігом можна не лише через програму. У цьому також допоможуть LED-лампочки. Вони спалахують певним кольором залежно від того, як нога приземляється.

Спочатку ідеєю було створити інтерактивний музичний інструмент. Та потім розробники побачили, що технологія дуже потрібна в іншій сфері.

[Регіна Крайня, представниця компанії-виробника]:
«Оскільки це інтерактивна функція, вона всіх зацікавила. Ми вирішили скоротити функціонал до одного датчика та адаптували його для бігунів».

«Розумні» кросівки скоро надійдуть у продаж. Коштуватимуть коло 250 євро.

[Регіна Крайня, представниця компанії-виробника]:
«Ми пропонуємо підписку компаніям, які хочуть використовувати нашу платформу з аналітикою. Вони зможуть працювати з великою кількістю необроблених даних».

Очікується, що чотириденний мобільний конгрес відвідає до 60 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Розумні» кросівки допоможуть скоригувати техніку бігуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНові протези дають змогу відчувати температуру предметівСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: