20.11.2024
Телеканал NTD

Дрон-кур’єр доставляє їжу й ліки в Ірландії

Дрон-кур'єр доставляє їжу й ліки в Ірландії

Плавний спуск і м'яке приземлення. В ірландському містечку Балбригган уже місяць працює дрон-кур'єр. Він доставляє здебільшого..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Плавний спуск і м’яке приземлення. В ірландському містечку Балбригган уже місяць працює дрон-кур’єр. Він доставляє здебільшого продукти, ліки та готову їжу. Поки що в режимі тестування. Експеримент розпочала ірландська компанія.

[Боббі Гілі, директор компанії, що доставляє товари дронами]:
«Доставлення повітрям набагато швидше й безпечніше, ніж наземним транспортом. Тому, виконуючи щодня сотні замовлень, ми уникаємо повільних поїздок дорогами».

Замовлення можна зробити через застосунок у смартфоні. Дрон буде на місці вже за кілька хвилин.

[Мері Степлтон, клієнтка]:
«Їжа гаряча. Доставляють дуже швидко. І гадаю, це на користь місцевому бізнесу».

Власники ресторанів і кафе зазначають, що продаж зріс.

[Шон Макклірі, власник ресторану]:
«Ми отримуємо добрі відгуки, бо доставляємо гарячу їжу всього за кілька хвилин».

Дрон не має відеокамер і не зберігає даних про клієнтів.

[Ральф Джеймс, аналітик]:
«Регулятори звертатимуть увагу на те, щоби послуги із застосуванням дрона були безпечними й надійними. Не має бути вторгнення в приватне життя чи порушення прав людини».

Найближчим часом дрони-кур’єри з’являться в усій Ірландії. Потім компанія планує охопити весь європейський ринок, а далі прийде й до США. За словами її керівника, це допоможе створити багато робочих місць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дрон-кур’єр доставляє їжу й ліки в ІрландіїНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійУ Дубаї корали вирощують по-новомуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНа Марсі виявили величезні поклади підземного льодуДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: