29.03.2024
Телеканал NTD

Навушники для сну й власна голограма: новинки стартапів на WMC

Навушники для сну й власна голограма: новинки стартапів на WMC

Наскільки добре ви граєте на скрипці? Тепер це може підказати комп'ютер. Італійський стартап демонструє на Світовому..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Наскільки добре ви граєте на скрипці? Тепер це може підказати комп’ютер.

Італійський стартап демонструє на Світовому конгресі мобільних технологій у Барселоні програму, яка вчить користувачів грати на музичних інструментах.

Датчики допомагають оцінити якість звуку, висоту тону, синхронність, позу та навіть техніку уклону.

Сигнали подає за допомогою світла. Якщо береш не ту ноту, спалахує червоний.

[Рафаель Рамірес, розробник]:
«Наша система спирається на аналіз звуку й захоплення руху з використанням машинного навчання та штучного інтелекту. Ми беремо необроблений звук від музиканта й передаємо його до нейронної мережі».

На виставці такі стартапи можуть спілкуватися з потенційними клієнтами й інвесторами. Ці розробники хочуть привабити інвестиції розміром 400 тисяч євро, щоб перетворити академічний проєкт на комерційний успіх.

[Рафаель Рамірес, розробник]:
«Технологію протестували студенти Королівського музичного коледжу. То були не новачки. Уже за 10 хвилин ми побачили, що вони вдосконалили свою техніку значно ліпше за студентів, які просто займалися».

Ці навушники для сну — ще одна новинка. Їх розробник сам мав проблеми зі сном.

[Сіан Ганна, представниця стартапу ― розробника навушників]:
«Він розробив продукт, який аналізує хвилі вашого мозку, щоб зрозуміти, у чому полягають проблеми, пов’язані із засинанням».

Програма надає користувачам аналіз їхніх звичок, пов’язаних зі сном. Також вона має набір аудіотреків із заспокійливими звуками.

А ця компанія допомагає створити власну голограму за допомогою дев’ятьох камер.

[Хав’єр Белло, представник компанії — розробника технології]:
«Зараз ми зосереджені на корпоративних клієнтах — корпораціях, консалтингових фірмах. Вони використовують це програмне забезпечення для віддаленої роботи, навчання та заходів cпочатку всередині компанії, а потім пропонують її і своїм клієнтам».

Для стартапів на виставці виділили окремий простір. Він називається «Чотири роки по тому». Тут свої розробки репрезентує понад 600 компаній.
Коротке посилання на цю сторінку:

Навушники для сну й власна голограма: новинки стартапів на WMCДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ Австралії успішно розводять рідкісних риб із «руками»Науковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті Момбаса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: