19.02.2024
Телеканал NTD

20 нових видів орхідей виявили в Коста-Риці

20 нових видів орхідей виявили в Коста-Риці

20 нових видів орхідей із мініатюрними квітками відкрили коста-риканські вчені. Орхідеї знайшли в заповідниках та інших..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

20 нових видів орхідей із мініатюрними квітками відкрили коста-риканські вчені. Орхідеї знайшли в заповідниках та інших землях усієї країні. Причому один вид виявили лише за 16 кілометрів від центру столиці Коста-Рики.

[Адам Карреманс, директор ботанічного саду Ланкестер]:
«Ці рослини — група видів, які переважно є ендемічними в цій країні. І є два важливі аспекти. По-перше, те, що ми досі знаходимо багато невідомих рослин, особливо орхідей, говорить про багате біорізноманіття Коста-Рики. По-друге, наша країна відповідальна за збереження цих ендемічних рослин».

Коста-Рика славиться великою кількістю орхідей. Як уважають, третину тутешніх видів можна знайти лише в цій країні. До того ж у Коста-Риці найвищий у світі показник кількості видів орхідей на квадратний кілометр.

[Адам Карреманс, директор ботанічного саду Ланкестер]:
«У Коста-Риці завдяки дослідженням, які ми проводимо останніми роками, зареєстровано 1640 видів орхідей. Це ставить її в один ряд із такими країнами, як Колумбія, Бразилія, Перу та Еквадор, відомими багатим біорізноманіттям».

Наразі рослини нових видів поповнили колекцію ботанічного саду Ланкестер. Тут також росте пурпурова орхідея — «гуарія морада». Її вважають національною квіткою Коста-Рики. Цю орхідею вирощували індіанці ще в доколумбові часи.

Орхідні — одна з найбільших родин квіткових рослин. Вони трапляються на всіх континентах, крім Антарктиди. У природі є понад 30 тисяч видів орхідей. Ще понад 150 тисяч гібридів вивели люди.
Коротке посилання на цю сторінку:

20 нових видів орхідей виявили в Коста-РиціСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюНові протези дають змогу відчувати температуру предметівКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: