26.02.2024
Телеканал NTD

Британці вчаться водити фури в гарнітурах віртуальної реальності

Британці вчаться водити фури в гарнітурах віртуальної реальності

Вчитися водити великовантажний автомобіль із причепом, не виходячи з дому чи офісу. Таку послугу тепер пропонують..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Вчитися водити великовантажний автомобіль із причепом, не виходячи з дому чи офісу. Таку послугу тепер пропонують у Великій Британії. Займатися можна за допомогою смартфона, ноутбука чи гарнітури віртуальної реальності.

Метт Грін дивиться відеозапис, на якому досвідчений водій пояснює, як виконувати маневри та інші завдання.

[Мет Грін, учень автошколи]:
«Можна ефективно вчитися їхати заднім ходом, а також причіплювати й відчіплювати тягач і причіп. Так дуже добре готуватися до іспиту».

Майбутні водії навчаються в автошколі, а відеозаняття доповнюють звичайні уроки.

[Бен Маколі, співробітник компанії-виробника]:
«Віртуальна реальність дає те, чого немає під час особистого навчання. Технологія дає змогу діставати об’єктивні дані. Наприклад, відстежує погляд водія, перевіряє, чи правильно він дивиться в дзеркала, чи бачить небезпеку на дорозі».

«Брекзит» і пандемія призвели до нестачі водіїв великовантажних машин у Великій Британії. У країні вже відбуваються перебої з постачанням товарів. Але тепер охочих вивчитися на водія стає дедалі більше. Автошколам важко справлятися, а віртуальні заняття певною мірою полегшують завдання.

[Шарлотта Ріган, співробітниця компанії-виробника]:
«Нестача місць в автошколах означає, що людям треба довше чекати можливості вчитися, саме навчання теж проходитиме трохи повільніше. А віртуальні уроки відкривають людям хороші можливості».

Нині у Великій Британії середній вік водіїв фур — 51 рік. Вважається, що це багато. Віртуальне навчання може привабити в галузь більше молоді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британці вчаться водити фури в гарнітурах віртуальної реальностіВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: