20.02.2024
Телеканал NTD

Виросло перше у світі соняшникове поле, яке посадив дрон

Виросло перше у світі соняшникове поле, яке посадив дрон

Це соняшникове поле, здавалося б, звичайне. Але воно з'явилося завдяки провідним технологіям. Його першим у світі..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Це соняшникове поле, здавалося б, звичайне. Але воно з’явилося завдяки провідним технологіям. Його першим у світі повністю висадив дрон.

Ферма розташована в австралійському штаті Квінсленд.

[Роджер Вудс, пілот дрона]:
«Цей урожай соняшників, наскільки нам відомо, — перший, який одержано повністю завдяки дронам. Насіння цієї культури розкидає великий сільськогосподарський дрон, який ми використовуємо з комерційною метою».

Цей метод уже використовують для таких культур, як ячмінь, люцерна та пшениця.

Але багато хто сумнівався, що він спрацює для соняшників. Насправді фермеру Роджеру Вудсу знадобилося кілька спроб, щоб довести врожай до потрібних стандартів.

[Роджер Вудс, пілот дрона]:
«Щоб соняшники правильно росли, між ними має бути достатня відстань. Також вони зазвичай ростуть доволі прямими лініями. Щоб саджати за допомогою дрона, треба було розв’язати ці проблеми».

Результат перевершив очікування. І сюди з усієї Австралії їдуть туристи й фотографи.

[Пандора Біванс, менеджер ферми]:
«Зазвичай соняшники ростуть уздовж доріг, тож люди або паркуються в недозволених місцях, або заїжджають на приватні території. Саме тому ми вирішили відкрити для відвідувачів це поле, щоб вони змогли зробити чудові фотографії».

Фермери кажуть, що завдяки цьому методові поля не треба глибоко переорювати. Єдине, що ще не вміють дрони, то це збирати врожай.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виросло перше у світі соняшникове поле, яке посадив дронНові протези дають змогу відчувати температуру предметів«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: