25.07.2024
Телеканал NTD

На Місяць уперше відправлять мініроботів

На Місяць уперше відправлять мініроботів

П'ять таких мініроботів незабаром полетять на Місяць, щоби досліджувати його поверхню. Це перша така наукова місія...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

П’ять таких мініроботів незабаром полетять на Місяць, щоби досліджувати його поверхню. Це перша така наукова місія. Діаметр двоколісного ровера — 12 сантиметрів. Роботи зможуть зв’язуватися один з одним та з наземним командним центром.

Проєкт називається «Вулик». Його запустили мексиканські вчені.

[Густаво Медіна Танко, голова проєкту «Вулик»]:
«Ми подивилися, як влаштована природа. Вона створила багато істот, які самі собою прості, але працюють спільно. Бджоли, мурахи, черв’яки — примітивні тварини з відносно низьким інтелектом, але їхня сила в кількості. Разом вони можуть здійснити великі перетворення».

Розробляти мініроботів почали у 2016 році. Апарати виготовили з нержавіючої сталі, титанових сплавів та алюмінію. Їх обладнали механізмом для збору зразків місячної породи, у яких, можливо, знайдуть рідкісні метали.

[Густаво Медіна Танко, голова проєкту «Вулик»]:

«Раніше ніхто цього не робив. Не лише в Мексиці, а й у світі. Ми першими створили таких маленьких роботів та плануємо відправити їх на Місяць».

Запустити роботів планують у червені. Ракета-носій Vulcan («Вулкан») виведе на орбіту апарат Peregrine, а той доставить мініровери на Місяць. Водночас він стане першим американським апаратом, який здійснить посадку на супутник Землі за останні півстоліття.

Мексиканські вчені планують відправляти таких мініроботів не лише на Місяць, а й на астероїди. У проєкті також беруть участь 200 студентів інженерних, фізичних, математичних та хімічних факультетів.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Місяць уперше відправлять мініроботівВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної Америки«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: