20.04.2024
Телеканал NTD

Музикант ділить платиновий ювілей із королевою Єлизаветою II

Музикант ділить платиновий ювілей із королевою Єлизаветою II

Це найстаріший оркестр Шотландії. Працює з 1815 року. Його музиканти грали для солдатів, які поверталися після..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Це найстаріший оркестр Шотландії. Працює з 1815 року. Його музиканти грали для солдатів, які поверталися після битви при Ватерлоо.

Цей оркестр має ще одну особливість. Один із його музикантів відзначив платиновий ювілей одночасно з королевою Єлизаветою II. Корнетист Девід Калверт приєднався до оркестру 70 років тому – 6 лютого 1952 року.

[Девід Калверт, музикант]:
«Того дня помер король Георг VI. А потім королева взяла на себе роль Її Величності».

Девіду 82 роки. Грає в оркестрі з 12. Живе в шотландському місті Лангем. У 1972-му році сюди приїжджав американський астронавт Ніл Армстронг – перша людина, яка ступила на Місяць. Корнетист грав і для нього.

Шотландець передав свою пристрасть до музики дітям, а тепер ділиться нею з онуками.

[Ешлі Калверт, онука музиканта]:
«Тато купив нам корнети, коли братові й мені не було й восьми років».

Онуки корнетиста кажуть, що гра в оркестрі їх дуже надихає. А літній музикант, як і королева Великої Британії, і далі працює.
Коротке посилання на цю сторінку:

Музикант ділить платиновий ювілей із королевою Єлизаветою IIЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: