24.12.2024
Телеканал NTD

Найжвавіший переїзд між Канадою та США частково перекрили далекобійники

Найжвавіший переїзд між Канадою та США частково перекрили далекобійники

Міст Амбассадор — найбільш завантажена ділянка кордону між США та Канадою. І його частково заблоковано: кілька..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Міст Амбассадор — найбільш завантажена ділянка кордону між США та Канадою. І його частково заблоковано: кілька смуг перекрили далекобійники.

Вони протестують проти антиковідних обмежень прем’єра Джастіна Трюдо. Недавно ухвалені правила зобов’язують їх робити щеплення проти COVID, або щоразу, в’їжджаючи до Канади зі США, сидіти на карантині.

Далекобійники перекрили й центр столиці Канади. Кажуть, що їхня акція безстрокова й триватиме, поки заходи не скасують.

А прем’єр, який нещодавно, підхопивши коронавірус, сидів в ізоляції, узяв участь у гарячих дебатах у парламенті. Там якраз обговорювали протест. Трюдо, який дотримується ліберальних політичних поглядів, сказав, що на поступки йти не збирається.

[Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади]:
«Ми й надалі підтримуватимемо не лише жителів Оттави, на яких дуже вплинув протест, а й усіх людей у ​​країні, зокрема працьовитих далекобійників, які через протест застрягли на кордоні. Я закликаю Консервативну партію бути послідовною, а також закликаю зупинити протести».

Консерватори, навпаки, закликали скасувати обмежувальні заходи.

[Кендіс Берген, лідер Консервативної партії]:
«Консерватори вважають, що жити із COVID — це означає відкриття, скасування обов’язкових правил. Гадаю, деякі ліберали теж так уважають. То чи буде прем’єр-міністр керуватися наукою? Чи скасує він локдауни, щоб Канада знову стала по-справжньому сильною та вільною?»

Варто зазначити, що протест з антиковідного переріс в антиурядовий. Далекобійники також закликають Трюдо піти у відставку. Влада ж, так би мовити, поступово перекриває водіям кисень. Так, нещодавно вона змусила платформу GoFundMe закрити сторінку збору коштів для протестувальників. Там, до речі, зібрали понад 10 мільйонів канадських доларів.

Також поліція Оттави обіцяє штрафувати всіх, хто постачатиме водіям бензин. Вона також вилучила тисячі літрів пального з бензовоза, який приїхав підтримати протести.

Варто зазначити, що сотні протестувальників прибули цілими сім’ями, разом із дітьми.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найжвавіший переїзд між Канадою та США частково перекрили далекобійникиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в Скандинавії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: