19.10.2024
Телеканал NTD

Франція послаблює карантин — парижани радіють

Франція послаблює карантин — парижани радіють

Франція послаблює протиковідні правила. І хоч кількість нових випадків зараження зростає, уряд вирішив скасувати обов'язкове носіння..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Франція послаблює протиковідні правила. І хоч кількість нових випадків зараження зростає, уряд вирішив скасувати обов’язкове носіння масок на вулиці.

Також у країні не обмежуватимуть кількість відвідувачів концертів, спортивних змагань та інших заходів. На стадіонах, у кінотеатрах та громадському транспорті тепер знову можна їсти й пити. Крім того, влада більше не рекомендує працювати з дому.

[жителька Парижа]:
«Скасування обов’язкової віддаленої роботи означає, що я повернуся до офісу й побачу нашу команду. Це важливо. Також знову повернуться теплі дружні стосунки. Я інженер — і так цілими днями працюю за комп’ютером. Робити це вдома було вкрай важко».

Минулого місяця в країні встановили рекорд за кількістю нових хворих на COVID. Однак правила почали спрощувати в усій Європі, наприклад в Англії та Данії.

Річ у тім, що зараз у світі переважає штам омікрон. Він заразніший, але рідше спричинює тяжке протікання хвороби чи смерть.

[житель Парижа]:
«Відчуття свободи від маски просто прекрасне, бо з нею було незручно, особливо в окулярах, які постійно запотівали. До того ж від носіння маски на вулиці користі немає. Гадаю, це непотрібне обмеження».

[житель Парижа]:
«Я можу дихати, а ще знову бачу обличчя людей. Мені було дуже сумно, коли виглядало лише по пів обличчя. Ми всі усвідомили, наскільки важливо, коли видно все обличчя, а не лише верхню частину».

Влада Франції каже, що послаблення стали можливими завдяки сертифікату нового зразка. Раніше його можна було одержати, зробивши тест. Тепер його видають лише вакцинованим. У лютому країна сподівається поступово зняти майже всі обмеження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Франція послаблює карантин — парижани радіютьООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: