25.08.2024
Телеканал NTD

В Австралії аптекар піклується про людей поважного віку

В Австралії аптекар піклується про людей поважного віку

Марг Роулі 91 рік. Вона живе на півночі Австралії в місті Шалтай-Ду й любить малювати та..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Марг Роулі 91 рік. Вона живе на півночі Австралії в місті Шалтай-Ду й любить малювати та веселитися. Але найбільше чекає розмов із місцевим аптекарем.

[Марг Роулі, жителька Шалтай-Ду]:
«Я його просто люблю. Разом нам дуже весело. Ми теревенимо про все на світі».

Дзунг Тран виріс у цьому містечку. Вивчився на фармацевта й міг би працювати в мегаполісі. Проте обрав лишитися тут, щоб лікувати душі місцевих пенсіонерів.

[Дзунг Тран, аптекар]:
«Просто в Шалтай-Ду ми дуже згуртовані. Усі один одного знають».

Два роки тому Марг утратила чоловіка. Мусила переїхати до дочки й лишити друзів на півдні Австралії. Тут через депресію жінка стала швидко слабшати.

[Марг Роулі, жителька Шалтай-Ду]:
«У (Південній Австралії) я була зайнята: танцювала, рухалася, навчала робити листівки. А приїхавши сюди, що я роблю? Нічого».

Лікар виписав жінці антидепресанти. Так вона й познайомилася з аптекарем. Він став для неї найліпшим другом.

[Вів Гассон, дочка жінки поважного віку]:
«Вона просто світиться. Гадаю, саме тому вона так прагне побачитися з аптекарем. Це допомагає їй підбадьоритися й відчути себе ліпше».

Недавнє дослідження канадських учених довело, що розмови й усілякі цікаві заняття лікують депресію в людей поважного віку ліпше, ніж просто ліки.

[Дзунг Тран, аптекар]:
«Треба влаштовувати різні ігри, проводити ярмарки чи ще щось. Так ці старенькі зможуть зібратися разом, познайомитися й навіть подружитися».

Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії аптекар піклується про людей поважного вікуПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радості

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: