29.12.2024
Телеканал NTD

Молоко з торгового автомата: кенійці придумали, як заощадити

Молоко з торгового автомата: кенійці придумали, як заощадити

Торгові автомати в Кенії дуже популярні. Настільки, що в них можна купити найнесподіваніші товари. І це..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Торгові автомати в Кенії дуже популярні. Настільки, що в них можна купити найнесподіваніші товари. І це не лише закуски, солодощі чи газована вода.

У такому автоматі люди звикли купувати звичайні харчі, такі як олія. А недавно за їхньої допомоги почали продавати й молоко.

Амос Нджері має молочну ферму в центрі Кенії. Його день починається з вичищення хліва. Потім він годує корів і перевіряє, чи всі здорові, а далі доїть.

Наступний етап — молоко процідити, пастеризувати й розлити в тару. Згодом його везуть до місцевих магазинів, де продають через торгові автомати.

[Амос Нджері, фермер]:
«Я заснував ферму у 2017 році. Почав із телят. Зараз маю 11 корів. З них сім дають молоко. Отримую коло 210 літрів за день».

Щодня він заробляє понад 100 доларів. Це дає змогу дати дітям шкільну освіту й не тривожитися про завтра.

Загалом автомати в Кенії мають попит, бо їх легко утримувати, й електроенергії іде небагато. Водночас фермерам вдається більше заробити.

Раніше роздрібні продавці купували в них молоко за дуже низькою ціною. З появою автоматів усе змінилося.

Для покупців це теж вигідніше, бо ціна для них також стала нижчою.

[Софія Алі, покупниця]:
«Молоко з автомата дуже доступне. Один літр коштує 60 центів. А в магазині півлітра коштуватиме 50 центів. Тобто воно дешевше».

Молоко зберігається в спеціальному холодильнику. Можна набрати будь-який потрібний об’єм. Утім, деякі висловлюють побоювання щодо умов зберігання, а також транспортування цього продукту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Молоко з торгового автомата: кенійці придумали, як заощадитиЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиВлада Мексики вирішила видати візи мігрантам, які прямують до СШАООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: