19.07.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йорку з’явився безплатний прокат парасольок

У Нью-Йорку з'явився безплатний прокат парасольок

Безплатний прокат парасольок відкрив у Нью-Йорку бразильський стартап. Щоб узяти парасольку, треба лише завантажити програму. [Арі..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Безплатний прокат парасольок відкрив у Нью-Йорку бразильський стартап. Щоб узяти парасольку, треба лише завантажити програму.

[Арі Кривописк, співзасновник компанії з прокату парасольок]:
«Нью-Йорк — одне з найдивовижніших міст світу. Тут вельми людно. Багато пішоходів, і часто дощить. Можна гуляти сонячними вулицями й раптом потрапити під дощ. І зазвичай, якщо парасолька є, то вона не потрібна. А коли потрібна, її із собою немає. Тож ліпшого ринку годі й бажати».

Безплатно користуватися парасолькою можна добу. Другого дня доведеться заплатити два долари й стільки ж третього, а потім можна не повертати.

[Арі Кривописк, співзасновник компанії з прокату парасольок]:
«Якщо ви не повернете її за три дні й залишите в себе на четвертий, ми зрозуміємо, що парасолька вам до вподоби, і візьмемо з вас 16 доларів».

Перший прокат парасольок з’явився у 2018 році в бразильському Сан-Паулу, що відомий літніми зливами. Кілька місяців тому компанія встановила 35 прокатних автоматів у нью-йоркських районах Мангеттен і Бруклін. У кожному автоматі — 100 штук.

Куполи парасольок зроблено з перероблених пластикових пляшок. Якщо виріб ламається, його знову перероблюють. З матерії виготовляють невеликі сумки. Гроші з їх продажу йдуть на благодійність.

Стартап також заробляє тим, що розміщує на парасольках рекламу. У Бразилії цей бізнес уже має успіх, але в Нью-Йорку рекламодавців ще треба знайти.

[Арі Кривописк, співзасновник компанії з прокату парасольок]:
«У нас тут густонаселене місто, у якому часто йде дощ. Тут також дуже гарний рекламний ринок. Усе це робить Нью-Йорк одним із найдивовижніших міст».

Стартап планує цього року встановити ще 100 прокатних автоматів у різних містах США. А в майбутньому хоче розширитися на десятки інших країн світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йорку з’явився безплатний прокат парасольокТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: