20.04.2024
Телеканал NTD

Кенієць виготовляє товари з риб’ячої шкіри

Кенієць виготовляє товари з риб'ячої шкіри

Ці жінки цілими днями очищають риб'ячі шкіри. Вони живуть біля озера Вікторія в місті Кісуму, що..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ці жінки цілими днями очищають риб’ячі шкіри. Вони живуть біля озера Вікторія в місті Кісуму, що на заході Кенії. Тут працюють сім рибних заводів, які щорічно викидають 150 тисяч тонн відходів.

[Ньютон Овіно, засновник компанії, що робить речі з риб’ячої шкіри]:
«Ці відходи спричиняють багато екологічних проблем, зокрема евтрофікацію, тобто через них вода в озері починає цвісти».

Бізнесмен Ньютон Овіно вирішив відкрити підприємство з виготовлення виробів із риб’ячої шкіри, щоб у довкілля попадало менше відходів. За тиждень його одинадцять працівників переробляють 15 тонн шкірок. До того ж кенієць дає заробити 80-м жінкам, купуючи в них сировину.

[Селін, продавчиня риб’ячої шкіри]:
«Ми обробляємо ці риб’ячі шкірки й продаємо їх тим, хто робить взуття, ремені та сумки. Я це роблю вже 20 років. Це дуже допомогло мені, бо дає змогу забезпечувати дітей і платити за їхнє навчання».

Власник компанії за фахом хімік. Для дублення та фарбування шкіри використовує нешкідливі речовини.

[Ньютон Овіно, засновник компанії, що робить речі з риб’ячої шкіри]:
«Наша технологія дублення заснована на “зеленій” хімії. Ми використовуємо екстракти місцевих рослин. У цьому багато плюсів. Це безпечно для людей та довкілля».

З риб’ячої шкіри роблять взуття, ремені, сумки й гаманці. Її комбінують і з іншими матеріалами.

[Леонард Окуму, кравець]:
«У цій сумці більше риб’ячої шкіри, і є вставка зі штучної шкіри. Усередині лежить гаманець. Його також зшили з риб’ячих шкірок».

Компанія працює вже 12 років. Вона експортує продукцію до Канади, США, Данії, Ефіопії, ПАР та інших країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенієць виготовляє товари з риб’ячої шкіриГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиМарокко: лазні закриті, води немаєСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: