24.06.2024
Телеканал NTD

Кінь-сміттєвоз працює в давньому місті в Косові

Кінь-сміттєвоз працює в давньому місті в Косові

Уже 40 років жителі міста Призрен, що в Косові, майже щодня зустрічають на вулиці незвичайних комунальників...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Уже 40 років жителі міста Призрен, що в Косові, майже щодня зустрічають на вулиці незвичайних комунальників. Це кінь та його господар — 66-річний Нехмедін Беріша.

П’ять днів на тиждень вони ходять вузькими й крутими дорогами міста й збирають сміття. Річ у тім, що сміттєвоз тут проїхати просто не може, тож довелося вдатися до найпростішого способу.

[Нехмедін Беріша, збирач сміття]:
«Я це роблю вже 44 роки. Цими вулицями може пройти лише кінь. Ми збираємо сміття. І ми з конем ніколи не відпочиваємо: ні коли дощить, ні коли сніжить».

Пара працює в районі, який іноді називають «квартал вікон», бо будинки тут зводили майже впритул.

[Паш Монека, житель міста]:
«Від початку пандемії людям стало складніше, але цей чоловік завжди приходить зі своїм конем забрати сміття. Для місцевих жителів він справжній рятівник. Йому вже складно ходити схилами, але він однаково й далі це робить».

Сміттєпереробна компанія платить чоловікові 210 євро на місяць. На життя цього вистачає.

[Фламур Номлеху, працівник сміттєпереробної компанії]:
«Ми завжди надавали таку послугу. Навіть під час пандемії. І далі вивозимо сміття п’ять днів на тиждень».

Утім, кінь та його господар відомі не лише завдяки цій роботі. Вони також щодня привозять харчі пенсіонерам, які живуть у низині, оскільки тим важко ходити по покупки крутими вулицями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кінь-сміттєвоз працює в давньому місті в КосовіСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯку країну визнали найщасливішоюНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: