20.03.2024
Телеканал NTD

Американський бізнес переходить на 4-денний робочий тиждень

Американський бізнес переходить на 4-денний робочий тиждень

Одна американська компанія, яка створює програмне забезпечення й програми для фітнесу, майже два роки тому перейшла..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Одна американська компанія, яка створює програмне забезпечення й програми для фітнесу, майже два роки тому перейшла на чотириденний робочий тиждень.

Сара Рей, яка працює там керівником відділу розвитку бізнесу, каже, що більше не має занепокоєння, яке раніше відчувала в неділю.

[Сара Рей, керівник відділу розвитку бізнесу]:
«У вихідні дійсно виходить відновити сили. Один день я присвячую справам. І ще кілька днів — сім’ї та відпочинку, без стресу від роботи по дому, що нависла над головою. І ці три дні справді допомагають збалансувати кількість часу й енергії, які я вкладаю в роботу вподовж чотирьох днів, що залишаються».

А інша компанія, що працює в галузі електронної комерції, перейшла на чотириденний робочий тиждень торік у жовтні.

Дженніфер Крісті, HR-директор, каже, що за місяць продуктивність компанії різко зросла.

Однак на дзвінки клієнтів відповідають і в п’ятницю. Просто в частини команди третій вихідний — це понеділок.

[Дженніфер Крісті, директор з управління персоналом]:
«Мета не в тому, щоб скоротити п’ять днів до чотирьох. Головне — змінити модель роботи. Слід зосередитися на найважливіших речах і прибрати те, що просто забирає час і через що ми марнуємо енергію».

Працівники кажуть, що завдяки трьом вихідним вони стали працювати енергійніше.

[Сара Янг, працівниця]:
«Повертаючись у понеділок, безперечно почуваюся значно свіжішою. Насправді різниця між двома та трьома вихідними днями для мене досить значна. Триденні вихідні більше нагадують перезавантаження».

Конгресмени штату Каліфорнія вже запропонували, щоб співробітники місцевих компаній працювали щонайбільше 32 години на тиждень.

Деякі бізнесмени кажуть, що це може зашкодити їхнім компаніям, особливо у сфері послуг.

Варто зазначити, що експериментують із чотириденним робочим тижнем і в ЄС. Щоправда, там теж використовують коронавірусні фонди відновлення, щоб компенсувати компаніям фінансові втрати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Американський бізнес переходить на 4-денний робочий тижденьЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: