28.05.2024
Телеканал NTD

Єлизавета ІІ відсвяткувала 70 років перебування на престолі

Єлизавета ІІ відсвяткувала 70 років перебування на престолі

Королева Єлизавета II підходить до торта, що підготували з нагоди платинового ювілею. Вона пробула на британському..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Королева Єлизавета II підходить до торта, що підготували з нагоди платинового ювілею. Вона пробула на британському престолі 70 років. І таким чином подолала рубіж, який не вдавалося пройти жодному з її попередників за останню тисячу років.

Їй повідомляють, що торт перевернули написом до журналістів, щоб тим було зручніше прочитати.

[Єлизавета II, королева Великої Британії]:
«А, щоб їм було ліпше видно? Мені однаково, я не проти. Гадаю, що зможу прочитати й перевернутий напис».

95-річна Єлизавета фактично стала королевою 6 лютого 1952 року після смерті батька короля Георга VI. Того дня вона перебувала в Кенії з міжнародним візитом.

Попри похилий вік монархиня й далі виконує свої офіційні обов’язки. Проте з жовтня минулого року вона мало з’являється на публіці. Тоді вона провела ніч у лікарні. Чому — невідомо. Однак відтоді лікарі рекомендують їй більше відпочивати.

На найближчий час заплановано скромні заходи. А пишні урочистості проведуть на початку літа. Вони будуть присвячені її коронації, що відбулася 2 червня 1953 року.

Тим часом Єлизавета II оголосила, що хоче, щоб дружина принца Чарльза Камілла дістала титул королева-консорт, коли її чоловік стане королем. Про це вона повідомила в письмовій заяві з нагоди 70-річного ювілею. За її словами, причиною такого рішення стала лояльність та прихильність британців. У листі вона висловила надію, що Чарльз і Камілла матимуть таку ж підтримку.

«Я щиро бажаю, щоб, коли прийде час, Камілла була відома як королева-консорт, оскільки вона й далі несе свою вірну службу».

Чарльз та Камілла одружилися у 2005 році у Віндзорі. Вони сказали, що зворушені словами Її Величності.

Камілла, давнє кохання Чарльза, зараз має титул герцогиня Корнуольська. Раніше її вважали аутсайдеркою королівської сім’ї. Проте заява королеви показує, що вона змогла влитися до монаршого двору. Сьогодні вона разом із Чарльзом регулярно представляє королівську сім’ю на офіційних заходах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єлизавета ІІ відсвяткувала 70 років перебування на престоліАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніВ Австралії людей з інвалідністю навчають працювати так, щоб вони не втратили роботуУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНа Кубі закінчується паливо?В Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиціСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНShell продасть проблемні берегові підприємства в Нігерії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: